Min mammas fantastiska bröd som serveras till bufféer. Både lätt att göra och lätt att äta Degen görs kvällen innan och får stå och kalljäsa i kylskåpet över natten
1 pkt jäst. 8 dl ljummet vatten (37°). 1,5 dl olivolja (men rapsolja funkar också). 1 tsk salt. 1 msk sirap (för att ge jäsningen en liten skjuts, vilket det glutenfria behöver)
ca 20 bröd. Tillagningstid inkl jästid 1,5 timmar. 1. Värm mjölken fingervarm, max 37grader. Smula ner jästen i en bunke, häll över mjölken, salt och rapsolja, rör så att jästen löser sig
Fyllda frallor. 7 mars 2016, 21. 11. Hallå. Soppmåndag fick det bli idag, brukar passa på att göra det när jag slutar tidigt och har tid att göra något gott bröd till
buffébröd,. Snabba brödbullar. 10 maj 2016, 23. 42. Det här är vårt absoluta favoritrecept på brödbullar. Just för att det går att variera och man kan använda lite olika mjöler som vi råkar ha i skafferiet, och för att vi svänger ihop dom på bara några minuter
Du kanske också gillarVitlöksdoftande rättikagratäng med fylld lövbiffKall krämig vitlöksdressingSeg foccaica med vitlöksdoftande kryddsmör – perfekt buffébröd
Värm vattnet ljummet och rör ut jästen. Blanda i olivolja, salt och citronskalet. Häll i mjölet och rör om i ca 5-10 minuter, gärna i köksassistent eller med elvispens degkrokar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.