Matbröd

Matbröd

Libabröd

Libabröd

Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 500 g Vetemjöl 6 g Torrjäst (2 tsk) 1 tsk salt 1/2 tsk Strösocker 4 dl vatten (ev
Rosenbröd

Rosenbröd

50 g jäst 5 dl mjölk (ca 37°) 2 msk rapsolja 2 tsk salt 12-13 dl vetemjöl 1 ägg, till pensling vallmofrö
Vetetortilla - se & gör

Vetetortilla - se & gör

200 g vetemjöl 0,5 tsk salt 2 msk olja, neutral (eller olivolja) 1 dl vatten, kokande
Kalljästa frallor

Kalljästa frallor

Blanda vattnet med oljan och jästen. Tillsätt salt, socker och vetemjöl, blanda allt tills det blir en fast deg
Myllymäkis hembakade hamburgerbröd

Myllymäkis hembakade hamburgerbröd

5,5 dl vetemjöl. 125 g jäst. 125 g smör. 12,5 dl mjölk. 10,5 tsk salt. 11 ägg. 15,5 dl vetemjöl 25 g jäst 25 g smör 2,5 dl mjölk 0,5 tsk salt 1 äggSmula jästen i en bunke
Hastbullar med hallonsylt

Hastbullar med hallonsylt

Mät upp mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en bunke. Tillsätt kallt smör och finfördela det i mjölet med fingertopparna till en smulig massa
Garden foccacia med chiliolja | Köket.se

Garden foccacia med chiliolja | Köket.se

25 g jäst 6 dl vatten, ljummet 2 tsk salt 1 msk honung 0,5 dl olivolja 1 tsk TABASCO® Original pepparsås 15-18 dl vetemjöl 1 msk Maldon havssalt olivolja (till formen)
Luftiga favoritfrallor

Luftiga favoritfrallor

Jag älskar bröd 😍. Det finns inte mycket som slår ett nybakat frasigt bondbröd eller en mjuk och god brödbulle
Hur gör man scones?

Hur gör man scones?

Scones, grundrecept100 g smör 8 dl vetemjöl 1 msk bakpulver 1 tsk salt 4 dl mjölk (eller filmjölk)
Kalljästa rågfrallor

Kalljästa rågfrallor

Häll av, skölj och låt bönorna rinna av väl. Mixa bönorna slätt med vattnet med hjälp av en mixerstav. Tillsätt jästen och mixa kort igen så den löses upp