En härligt krämig sås med ostsås tillsammans medkassler och purjolök. En väldigt god gratäng färdig att ätas som den är eller tillsammans med pasta, ris, bulgur etc
Fräs purjo och champinjonerna, i medkassler och skinka. Lättkoka broccolin med lite salt. Varva pasta, purjo & kasslerfräset, grönsaker i ugnsfast form avsluta med såsen och den resterande osten
Skiva kasslern och bryn skivorna i en stekpanna med lite smör. Du kan skala stabben med potatisskalare och ta bort den nedersta biten, sedan skivar du stabben tunt och delar kronan i små, halverade buketter
Broccoligratängmedkassler/skink- och ostsås. Skiva purjolöken grovt och låt koka med en sista minut. Späd med mjölken/grädden, lite åt gången och koka upp under omrörning ett par minuter
I Tyskland är kassler (eller kasseler) gjord på antingen urbenad fläskkotlett eller karré som saltas och varmröks medan fläskkotlettvarianten är den allenarådande i Sverige
Tillsätt kassler, ost och kryddor och låt såsen puttra ihop på svag värme ca 5 min. Emma Mattsson 400 gram kassler , strimlad. 1 smör , (till att smörja formen och steka med)
Men denna gratäng höll barnen med om var god. Related PostsKyckling pajGuldkant på Vardagen- ÄppelmuffinsKärleksmums med lakrits till FarEn perfekt enkel lunch – Proteinsmoothie med Mango och AnanasTacopaj en härlig fredagKey Lime Pie Smoothie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.