Café De Parissås

Café De Parissås

Café de Paris smör

Café de Paris smör

Caféde Paris smörEtt klassiskt och lyxigt kryddsmör med många ingredienser. Originalreceptet är hemligt och det här satte jag och en vän ihop genom att studera ett otal andra recept
Kryddsmör Café de Paris

Kryddsmör Café de Paris

Ingredienser Portioner. 6 1 vitlöksklyfta 200 g rumsvarmt smör 1/2 dl hackad persilja 1/2 msk torkad dragon 1 msk fransk senap 1 krm kajennpeppar 1 tsk worcestersås 1 msk tomatpuré 1 msk konjak 1/2 tsk salt Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Beurre Café de Paris

Beurre Café de Paris

Blanda samman det rumsvarma smöret med purén. Vanligt är att man formar smöret inslaget i gladpack till en rulle till diametern av en femkrona (ungefär), fryser den och skär skivor av det när det behövs
Kryddsmör Beurre Café de paris

Kryddsmör Beurre Café de paris

I det här kryddsmöret så får man användning av nästan hela sin kryddhylla. Kräver lite planering, men är väl värt det
Lobster rolls (hummerrullar)

Lobster rolls (hummerrullar)

Stek bröden i smör. Se till att alla ingredienser är rumstemperade. Pressa eller mosa potatisen och blanda ner den i bunken
Smörstekt gös med potatispuré och brynt smör – recept

Smörstekt gös med potatispuré och brynt smör – recept

11 kg mandelpotatis. 12-3 dl grädde. 1Pressa den sedan direkt ner i den varma kastrullen och blanda i 100 g smör och varm grädde så att det blir en bra konsistens på mandelpotatispurén. 1Lägg 150 g smör i en liten kastrull och bryn under omrörning tills det blir gyllenbrunt. 1Dela fisken i portionsbitar och salta på köttsidan. 1Stek fisken på medelvärme med skinnsidan neråt i 5 minuter, vänd sedan fisken och stek ytterligare i 4 minuter
Köttfärslåda

Köttfärslåda

Rör då och då samt hacka sönder till en röra. Tillsätt krossade tomater och chilisås. Låt puttra på svag värme medan du förbereder potatisen
Oxfilé rossini med magisk madeirasås och hyvlad tryffel

Oxfilé rossini med magisk madeirasås och hyvlad tryffel

Madeirasås2 schalottenlök 1 klyfta vitlök, krossad 3 kvist färsk timjan 3 dl rött vin 2-3 dl kalvfond, ej koncentrerad 2 msk madeiravin 25 g smör salt svartpeppar. Potatisfondant deluxe2 bakpotatis 3-4 msk ankfett 3-4 kvist färsk timjan salt
Paella med jätteräkor och spansk chorizo

Paella med jätteräkor och spansk chorizo

räkor15-20 jätteräkor (msc-märkta) 1 dl rapsolja 2-3 klyfta vitlök, finhackade 0,5-1 röd chilifrukt, finstrimlad 2 msk persilja, finhackad. garnityr2 citroner, klyftade 1 knippe färsk bladpersilja