Häll över äggstanningen och toppa med lite riven ost. Ett äggEn msk olivoljaEn dl kokosmjöl1 1/2 dl mandelmjöl1 dl solrosfrön1halv msk fiberhuskSaltMixa mjöl, fröer och fiberhusk, blanda ihop med ägg, olja och salt. Tryck ut i en pajform storlek mindre ( inte den största) och förgrädda i 200 grader längst ner i ugnen i 15 min. 2st stekta och hackade kycklingfiléerEtt broccoli huvud hackatEn finger purjolök hackat70 gram ädelost 3 ägg2dl mjölkSalt och pepparRiven ostTa ur formen ur ugnen och varva kyckling, broccolioch purjolök, smula över ädelosten
I kväll blev det en gammal klassiker som jag aldrig tröttnar på - BroccoliochÄdelostpaj. Har gjort den här pajen massor av gånger och här kommer en repris igen
Broccoli- ochädelostpaj. BROCCOLI- OCHÄDELOSTPAJ (LCHF). Skär broccolin i buketter och koka några minuter i lättsaltat vatten tills broccolin mjuknat men ändå har lite motstånd
Lite imponerande att man gjorde en paj som passar både en vegetarian och en som äter enligt lchf. I morse vaknade jag tidigt och kunde inte somna om så då var det lika bra att gå upp och starta dagen
Lägg purjolök ochbroccoli i det förgräddade pajskalet. Jag är inte vuxen nog att uppskatta grön- eller blåmögelost i sin egna form men i paj tillsammans med broccoli så är den oemotståndlig
Jag hade denna gången i broccolioch spenat men du kan ta vad du tycker är gott, tomater, blomkål, squash, morötter (förkoka dom först), lök, brysselkål, paprika osv osv
Första omeletten med broccoli, majs, purjolök, paprika och riven ost. Förra veckan blev ju också en ”kort-vecka” och man blir lite vimmelkantig då man inte längre håller reda på vardag och helg när dom kommer sådär mitt i veckan men dom nyttiga lunchlådorna fick iallafall tre dagar förra veckan och här kommer den första dagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.