Jag fick ju en fantastisk Creusette av min sambo i födelsedagspresentoch jag vet att jag och min fina franska gryta kommer att ha många roliga upplevelser i höst
Den här gången blev det favoritbrödet här hemma, ett fröbröd med härligt tuggmotstånd. I torsdags tog vi en tur till Västerbotten för att titta på enny familjemedlem, och ta mig tusan om det inte blev kärlek vid första ögonkastet
Låt spenaten tina i ett durkslag. Lös jästen i ljummet vattenoch blanda i olja och salt. Lämna en orörd degkant överst där degen ska fästa så att rullen håller ihop
Det här var enenkeloch smidig, het kikärtsgryta som blev klar i ett nafs. Det var tur det, för hela den angivna mängden hot sauce skulle nog ha bedövat mina smaklökar (jag gillar stark mat men jag gillar inte om när den är så starkt så att hettan tar bort alla andra smaker)
Det var precis så att jag fick ihop till en paj häromkvällen när det var så pass fint väder att det faktiskt gick att sitta ute och fika på balkongen i kvällssolen
Lägg ett bakplåtspapper i en mindre ugnsfast form. Såklart tillbringar jag en hel del tid i köket under de här månaderna, bakar och lagar mat, inte så konstigt kanske, för det finns nästan inget mysigare än att tända massor av ljus, sätta på en panna kaffe och njuta av en smarrig kaka när mörkret faller utanför fönstret, myspys på högsta nivå liksom
Grön jul syftar så klart på en vegetarisk jul menäven på färre julklappar, försvarbar konsumtion och återanvändning av julpynt istället för att hela tiden köpa nyttoch konsumera utan eftertanke
Svettalöken i stekpanna några minuter. Igår var det dags att testlaga nästa indiska maträtt från loppisboken Hurry Curry, en vegetarisk rätt som inte gick hem hos den yngre generationen här hemma (har visst inte lyckats med mina egna råd och tips kring att få barnennyfikna på nya smaker, som jag bland annat tar upp Här ) men vi vuxna gillade dock den annorlunda söt/starka kryddningen
Salt ochnymalen vitpeppar. Till varmrätt blev det ettgrillspett med lammfilé, oxfilé och fläskfile, till detta serverades en klassik bearnaisesås ochen kryddig tomatsalsa
Rulla till smala längder och gör ett O och lägg ner ändarna över enaänden. Dessa bullar piffade jag till med ett rivet äpple i och att doppa dem i både kanel och socker
Det här är min mormor och morfar i ett nötskal och därmed min barndom också. Mormor och morfar hade kor så de åt frukost två gånger vilket också var mitt mål under de åren
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.