Pensla med ägg och strö på pärlsocker. Tillsätt lite av degvätskan och rör tills jästen löst sig. Arbeta degen väl tills den blir smidig och släpper bunkens kanter
Blanda ihop med jästen tills den är upplöst. Häll i kvarg, olja, salt, pressad vitlök och socker. Tillsätt mjölet lite i taget medans degen rörs ihop (helst i maskin)
Då brödet jäst färdigt penslar du det eventuellt med något, jag valde filmjölk, och strör därefter förslagsvis över lite solrosfrön, mjöl eller varför inte några pumpakärnor
Blanda ner ägg, salt, solrosfrön, rödlök, rapsolja och honung med det mesta av mjölet. Skulle ha soppa till lunch och kände då att det var gott att ha något nybakat bröd till också
Ett bröd som är enkelt att göra och gott att äta, kan det bli bättre. Jag brukar pensla med lite vatten och strö över flingsalt men det kan man göra hur man vill med
Lagom jobbigt att slänga ner allt i bunken och sätta på maskinen =) Brödet blev super gott och uppskattades mycket av alla familjemedlemmar, så mycket att alla bröden åts upp på en dag
Riv morötterna fint och häll i dom ovanpå gröten. Ta ur plåten och lägg bröden på galler låt dem svalna helt innan du skär i dem annars blir dom degiga
Kommentarer
else_marie101
Hej har gjort dessa bullar men undrar hur du räknat? Jag får det till 4 1/5p!
else_marie101
Undrar hur ni räknat, jag har fått det till 4 1/2 p!
Logga in eller Registrera för att kommentera.