Då brödet jäst färdigt penslar du det eventuellt med något, jag valde filmjölk, och strör därefter förslagsvis över lite solrosfrön, mjöl eller varför inte några pumpakärnor
Som rivna morötter eller nåt. Hur många bröd har jag bakat i mitt liv. grovt rågmjölhavregryngrahamsmjölvetemjöl (med extra protein - inte så mycket av detta
Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Både för dess goda smak och för att de är så enkla och snabba att baka
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma två bröd. Häll på kokande vatten och täck med plastfolie. Blanda rågmjöl, rågkross, linfrön, sesamfrönoch salt i en skål
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma två bröd. Häll på kokande vatten och täck med plastfolie. Blanda rågmjöl, rågkross, linfrön, sesamfrönoch salt i en skål
För att variera brödet kan du istället för mango och nyponmjöl smaksätta det med till exempel. Förvara i plastpåse i kylen och skiva eftersom, då håller brödet sig bäst
Riv morötterna fint och häll i dom ovanpå gröten. Ta ur plåten och lägg bröden på galler låt dem svalna helt innan du skär i dem annars blir dom degiga
När degen inte är kletig i mitten så brödet klart. Tillsätt sedan salt, torkad frukt (fikon och russin), frön (solros och pumpa) och nötter (hasselnötter)
Stjälp upp degen på mjölat bakbord och forma två bröd. Häll på kokande vatten och täck med plastfolie. Blanda rågmjöl, rågkross, linfrön, sesamfrönoch salt i en skål
Nyttigt glutenfritt brödmed nötter, frön, frukt och bönor. Det här brödet är så gott att jag tror att även någon som inte är glutenintolerant skulle älska det och inte känna skillnad på det här brödet jämfört med ett vanligt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.