Det här brödet bakas på ägg, mandelmjöl, zucchini och är kryddat medkummin. Knäck alla ägg och lägg dem i en egen skål , vispa dem hårt så att det blir skummigt
Och förstås för alla andra som uppskattar ett bröd bakat med naturliga råvaror. Ett av de godaste bröd jag bakade på den tiden jag använde mjöl var ett saftigt citronbrödmed hög andel smör
Ett bröd som är enkelt att göra och gott att äta, kan det bli bättre. Jag brukar pensla med lite vatten och strö över flingsalt men det kan man göra hur man vill med
Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller medbrödkrokaroch låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
This post "Surdegsbrödmed syrade morötter ochkummin" was originally uploaded by Tyra Hallsénius Lindhe in the blog KÖKSTRÄDGÅRDEN - The Kitchen Garden - Le Jardin Potager
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Ett saftigt bröd fyllt med linfrön, solroskärnor, grovt rågmjöl och vetekli. Dessutom helt mjölkfri, utesluter du pensling med ägg blir det ett veganskt bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.