Eftersom våffelsmet och pannkakssmet innehåller mycket ägg och i våfflornas fall även smör, har jag funderat på om den inte borde gå att återanvända som degspad till bröd
Dela den i fyra delar och kavla ut varje del till en rektangel. Ta av från plattan och häll över halva smeten i en ny kastrull, blanda i flagad eller hackad mandel i den ena
Frallor och brödav råg-, vete- (spelt och ”vanligt”) och vetekli. Samtidigt fick utomhusbrödet komma in i värmen och jäsa under det att frallorna gräddades i två omgångar
blanda bitar av grillad röd paprika (gör själv eller köp på burk), med ajvar, sambal oelek, paprikapulver, cayennepeppar & salt, och toppa sedan med skivad gul paprika
Att baka matbröd med Saffran är riktigt gott. Jag älskar smaken och doften av Saffran och använder gärna denna fantastiska krydda både i bakverk, matlagning och drycker
Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller med brödkrokar och låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
En stor del av vårt kostintag i dag består avbröd, gryn och flingor, rent och skärt sädesslag i olika former och tappningar och vi är sedan barnsben lärda att det här är någonting viktigt, nyttigt och någonting vi bör inkludera i vår kost i en relativt stor omfattning för att må bra
Låt bröden jäsa 60 - 90 minuter. Sätt in bröden i 250 g varm ugn och spruta in vatten med en blomspruta. Sänk värmen till 220 g och låt bröden gräddas 30 - 35 minuter. 3 dl (30 g) surdeg av råg (se recept)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.