mias

  • 10 Recept

Bröd av fyra sädesslag

1.  Värm filmjölken tills den blir fingervarm. Rör ut den smulade jästen i filmjölken. Tillsätt salt, honung och brödkrydda
Grova morotsbröd med pumpakärnor

Grova morotsbröd med pumpakärnor

Smula ner jästen i en bunke. Värm upp mjölken till fingertemperatur. Blanda ner mjölken med jästen och rör om tills jästen har löst upp sig helt
Bröd av fyra sädesslag

Bröd av fyra sädesslag

Ugn. 175°. Värm filmjölken tills den blir fingervarm. Rör ut den smulade jästen i filmjölken. Tillsätt salt, honung och brödkrydda
Fiberrika brytbröd

Fiberrika brytbröd

25 g jäst för söta degar. 5 dl mjölk. 250 g kvarg (valfri fetthalt). 2½ msk ljus sirap. eller brödsirap. 1½ tsk salt
Hönökaka

Hönökaka

Skrivet 2016-10-08 Klockan 16. 35. 00. 4 st stora hönökakor. 25 g jäst3 dl mjölk, fingervarm50 g smör, rumsvarmt½ dl ljus sirap1 tsk salt3 dl rågsikt4–6 dl vetemjöl
Hönökakor – Lättbakat bröd

Hönökakor – Lättbakat bröd

Hönökakor är så gott och sådär lagom tjocka. Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna
Saftiga saffransbullar

Saftiga saffransbullar

Inför söndagens första advent har jag testat nytt recept på saffransbullar som jag hittade på suveräna bloggen Lindas bakskola
Godaste saffransbullarna

Godaste saffransbullarna

Godaste saffransbullarna. Det är lustigt. I januari är man ruggigt trött på allt vad saffransbullar, julkryddor, glögg, risgrynsgröt, julskinka, rödkål, pepparkakor, knäck och så vidare heter