Eftersom våffelsmet och pannkakssmet innehåller mycket ägg och i våfflornas fall även smör, har jag funderat på om den inte borde gå att återanvända som degspad till bröd
Frallor och brödav råg-, vete- (spelt och ”vanligt”) och vetekli. Samtidigt fick utomhusbrödet komma in i värmen och jäsa under det att frallorna gräddades i två omgångar
Att baka matbröd med Saffran är riktigt gott. Jag älskar smaken och doften av Saffran och använder gärna denna fantastiska krydda både i bakverk, matlagning och drycker
Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller med brödkrokar och låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
En stor del av vårt kostintag i dag består avbröd, gryn och flingor, rent och skärt sädesslag i olika former och tappningar och vi är sedan barnsben lärda att det här är någonting viktigt, nyttigt och någonting vi bör inkludera i vår kost i en relativt stor omfattning för att må bra
Låt bröden jäsa 60 - 90 minuter. Sätt in bröden i 250 g varm ugn och spruta in vatten med en blomspruta. Sänk värmen till 220 g och låt bröden gräddas 30 - 35 minuter. 3 dl (30 g) surdeg av råg (se recept)
Tilltugg av torrt bröd. Har du bröd kvar från helgfrukosten. Bröd som för några dagar sedan var mjukt och fluffigt men som nu går att använda både till att slå in spikar och banka schnitzlar med
I lördags kunde jag inte hålla mig längre utan bakade en variant av det bröd ni ser på bilden. Ett lite hälsosammare bröd med fröer, nötter och världens bästa glutenfria mjöl - Durramjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.