Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på. Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommittillanvändning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den tillbrödbak eller tillmatlagning
Eftersom våffelsmet och pannkakssmet innehåller mycket ägg och i våfflornas fall även smör, har jag funderat på om den inte borde gå att återanvända som degspad tillbröd
Grädda i nedre delen av ugnen, häll i ett glas vatten i den tomma pannan när du stoppar inbrödet. Bröd är bland det godaste jag vet och jag uppskattar när det är smidigt
Frallor och brödav råg-, vete- (spelt och ”vanligt”) och vetekli. Samtidigtfickutomhusbrödet komma ini värmen och jäsa under det att frallorna gräddades i två omgångar
Att baka matbröd med Saffran är riktigt gott. Jag älskar smaken och doften av Saffran och använder gärna denna fantastiska krydda både i bakverk, matlagning och drycker
Bakade litebrödidag efter jobbet. Låt brödet svalna på galler. Det är perfekt att skära upp iskivor och lägga i frysen för att ta fram en bit varje morgon
koka upp vattnet i en kastrull häll ner dinkelflingorna och låt puttra i ca. Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligtiassistent eller med brödkrokar och låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
En stor del av vårt kostintagi dag består avbröd, gryn och flingor, rent och skärt sädesslag iolika former och tappningar och vi är sedan barnsben lärda att det här är någontingviktigt, nyttigt och någontingvi bör inkluderai vår kost i en relativt stor omfattning för att må bra
Idag har jag bakat det här brödet för första gången. Det var väldigt gott och saftigt. Kul med lite gröna detaljer ibrödet och chevrésmaken är ju såå god
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.