Värm vatnet till 37 grader, tillsätt oljan. Smula ner jästen i degblandare. Häll i lite av vatnet och rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt resten av vätskan, saltet och nästan allt vetemjöl. Arbeta i maskin i ca 5 minuter.
Låt jäsa i 1 timme. Lägg under tiden lergrytan i blöt. Arbeta degen med resten av mjölet och forma den till ett avlångt bröd. Ta upp grytan och olja in den (även locket). Ställ in den i nedre delen av den kalla ugnen och sätt ugnen på 200 grader i ca 1 timme. Stjälp upp brödet och låt det svalna i en bakduk.
Om du vill smaksätta brödet med oliver, byt ut 1 dl vatten mot vatten från oliverna. Knåda in oliverna i degen.
Om du vill smaksätta brödet med soltorkade tomater, byt ut oljan mot oljan från tomaterna. Knåda in tpmaterna i degen.
Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommittillanvändning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den tillbrödbak eller tillmatlagning
Ett supergott alternativtill en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… Ilikeit
Gnidin köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
Naanbröd är ett indiskttunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Det här brödet är så gott. Tusen tack för ett fantastiskt recept, säger jag tillNilla'sKitchen. Gå in på hennes blogg och botanisera bland många goda recept
Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. Skär rutor och häll över liteflingsalt. Jag gjorde en sats i lördags och på söndag morgon hade vi tre stycken kvar
Smörj en brödform och häll sedan i smeten. Finhackaaprikoser och valnötter. Blanda grahamsmjöl, linfrön, solrosfrön, salt, bikarbonat, pumpakärnor, aprikoser och valnötter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.