Skär kycklingen i bitar och stek den i en stekpanna, krydda med pepparmix, paprikapulver och salt. Skär paprika, squash, purjo och champinjoner i mindre bitar, lägg också dessa i formen och rör om
I fredags gjorde jag en riktigt god kyckling- ochgrönsaksgratäng med halloumi och sambalsting. Jag köttade av en färdiggrillad kyckling men skulle lika gärna ha kunnat använt kycklingfilé att steka på och äta till
Salt och peppar. Värm upp stekpannan och ställ på medelvärme. Skala och skiva gul lök. Fräs färsen (utan olja och matfett för det frigörs per automatik fett från färsen) tillsammans med lökskivor och vitlökskross
Smaka av med salt och peppar. Den här gången blev det gröna bönor (3,2 g/100g) och skärbönor men det är lika gott med blomkål (2,1 g/100g) och boccoli (2,7g/100g) eller varför inte kålrabbi (4,4 g/100g). Grönsaksgratäng400 g valfria grönsaker (se ovan)Sås2,5 dl vispgrädde1 dl crème fraiche4 dl riven ost2 äggulor1 helt äggsalt, pepparBlanda grädde, fraiche och ost
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.