Låt brödet vila i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. 5 dl grovt rågmjöl. Blanda havregryn, grahamsmjöl, rågmjöl, vetekross, vetemjöl, salt, bakpulver, bikarbonat, nötter, tranbär och russin i en skål
Grädda brödet i 1 timme. Låt brödet stå i formen i 10 minuter innan det stjälps upp. Blanda vetekross, rågsikt, vetekli, linfrö, salt och bikarbonat i en stor skål
Ta ut grytan medbrödet ur ugnen och låt det stå till nästa dag. Himla gott blev det, och avnjutes bäst i tunna skivor, gärna med några skivor stark ost på
Ett gott grovtbröd som blir saftigt av skållningen. Lägg med skarven nedåt i brödformen. Jag brukar förbereda brödet på kvällen och bakar ut den nästa dag, precis lagom till frukosten
Brödet går utmärkt att frysa in i mindre bitar. Man kan ju också göra halv sats= ett bröd. 6 dl siktat dinkelmjöl. 4 dl fullkornsdinkel. 3 grovt rivna äpplen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.