600 g
skinkstek 2 tsk salt 0,5 tsk peppar ingefärspulver
Apelsin- och cidersås2 msk strösocker 1 dl koncentrerad apelsinjuice 2,5 dl cider 1 apelsin, fruktköttet 2 tsk färsk ingefära 1,5 hönsbuljongtärning 3 msk majsstärkelse vatten potatispuré 600 g potatis 2 dl standardmjölk 20 g flytande margarin (eller smör och rapsolja) 0,5 knippe gräslök salt peppar
Bön- och rotsaksmosaik1 morot 0,5 palsternacka 80 g kålrot 20 g färdigkokta svarta bönor 20 g färdigkokta stora vita bönor 1,5 tsk salt 1 krm peppar 1 msk olivolja
700 g fläskfilé smör, att steka i neutral olja, att steka i salt peppar. Rotfrukter600 g potatis 2 morötter (stora) 1 rödlök (stor) 2 palsternackor (stora) 3 msk neutral olja 5 klyfta vitlök salt peppar
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Grillkycklingar är i allmänhet mindre, så räkna med att du behöver två stycken till detta recept. DAGENS RECEPT 14-08-02. Från Nya Mästerkocken 1985 8 portioner
Många av er har efterfrågat recepten, så här kommer de i sin fulla längd. Ta ut och separera nötterna från varandra så gott det går och låt svalna helt
1 kg benfri skinkstek. Sätt ugnen på 175 grader. Gnid in köttet med salt och peppar, lägg det i en ugnssäker form och fyll på med vatten så att ungefär en tredjedel av steken ligger i vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.