Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismos med gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Oj, vilken häftig smak det blev med smält brie i moset
Men här gör vi hela steken och serverar den med en gräddsås smaksatt med kanel och messmör. Använd en köttkniv, dvs en ganska kraftig kniv med lite svängd, rundad topp
Ta av från värmen och mosa potatisen försiktigt med en potatisstöt, visp eller elvisp med degkrokar. Smaksätt moset med gräslök, salt och peppar efter smak
Börja med att salta vattnet. Mosa potatisen med en elvisp. Smaka av moset med salt och riven muskot nöt. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter, gärna under lock
Häll av kokvattnet och mosa potatisen med potatisstöt eller elvisp. Blanda den varma Milda/mjölkblandningen med potatisen och vispa kraftigt med elvispen en kort stund så att moset får en luftig konsistens
Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin
Skär bogen i fyra bitar och gnid in med salt, socker, peppar och vitlök. Skölj köttet i kallt vatten och torka det med hushållspapper, eller en kökshandduk
Det här köttet är perfekt med dillsås, pepparotssås, senapssås. Men det går fint att hoppa det med. Med vätska upp till 1/3 av köttet. Fyll sen på med vatten tills ca 1/3 av köttet är täckt
Fäst kanten med tandpetare. Fyll på med mer vatten om det behövs. Höj temperaturen på pannan, låt skyn reducera något, tillsätt grädde, soja och smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.