Veganska tacos med limelinser. Ta av från värmen och mosa linserna lite med baksidan av en stekspade så att linserna blir till en tjock och saftig färs
Häll av vattnet och blanda de varma linserna med rödlöken och dressingen och låt svalna. 3,5 dl Puylinser (eller vanliga gröna). Koka linserna i rikligt med vatten, ca 20 minuter för Puylinserna. 3,5 dl Puylinser (eller vanliga gröna)
Nu kör vi lite vanlig vardagsmat med husmanskost tycker jag. Kött och potatis och klassiska tillbehör. Det viktigaste är såsen, utan den ingen fulländad middag
Lägg över linserna och sedan grönsakerna och korven. Lins och couscoussallad med chorizo2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i 10 minuter2 dl couscous fullkorn + 4 dl vatten0,5 pkt saffran1 msk flytande margarin1 tsk sambal oeleklägg couscous saffran margarin sambal i en skål och häll på varma vattnet rör om och sätt på lock. 2 dl röda linser + 4 dl vatten kokas mjuk i
Jag blev lite sugen på att prova att göra något mer med asada de tira (kalvbringa). Köttet fick brässera långsamt under lång tid med mycket kryddor och färska örter i rött vin
Linser står inte allt för ofta på bordet här hemma. 1 dl röda linser2 dl vatten½ vitlöksklyfta1 citronklyftasalt och svartpepparolivoljaSkölj linserna. Lägg i linserna i en kastrull, häll över vattnet och koka på svag värme under lock ca 10 minuter. 1 dl röda linser
1 dl torra linser som varit blötlagda i 8-10 timmar. Häll även i linser och kikärtor och låt det puttra i 25 minuter. 1 dl torra linser som varit blötlagda i 8-10 timmar 3-4 dl vatten
Första dagen på sportlovet och tid till att långsamt bräsera lammlägg. Jag gjorde en torr kryddblandning med indiska smaker som jag kryddade lammet med och serverade med rostad blomkål samt indisk yoghurtsallad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.