Normalt smaksätter jag med grädde och curryketchup, men denna gång var flaskan slut så jag kryddade på med lite riktig curry och det blev inte alls så dumt
Vi fick smaka fläskschnitzel med kapris och ansjovis samt en fantastisk bratwurst med curryketchup. Igår var jag inbjuden till pressvisning hos Gröna Lund när 2016 års nyheter skulle presenteras
Den tyska varianten fick en dos curryketchup och hackat äpple, i den Sydkoreanska hade vi sciracha och ingefära medan den mexikanska fick smak av lime, koriander och mjukost med jalapeño
Lunch blev inte helt oväntat korv som inhandlats tidigare på eftermiddagen på Korvhuset i Lund ihop med surkål, curryketchup och grov senap i baguetter
Blanda citronsaft, vitlök med salt och vitpeppar. Rör ned i smöret. Smaka av. Lägg på smörpapper (eller gladpack) och forma en jämn rulle och vrid runt ändarna så att det blir stramt (som en smällkaramell) och lägg i kyl i lagom tid så att den hinner hårdna tills den ska användas
Börja med att finhacka lök, skiva 3-4 vitlöksklyftor och finhacka chilin. Fräs lök, vitlök och chili i rikligt med olivolja (oljan ska täcka kastrullens botten)
Och på hamburgaren har man friterad lök och curryketchup. I september lovade jag att berätta om maten vi njutit av eller rynkat på pannan åt under vår semester
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.