Min semester i år var extra lyxig eftersom jag fick besöka båda mina favoritöar, Öland och Gotland. Ett matminne från Ölandsvistelsen som jag också testlagat hemma är en helt otrolig pizza
Jag har underbara matminnenfrån staden. Stark tomatröra (receptet kommer från boken Meze maritime av Camilla Thulin och Uluc Telmen)3 tomater1/2 hackad rödlök2 vitlöksklyftor1/2 knippe bladpersiljaChiliflakes (2 tsk säger receptet, men så tuff är inte jag)2 msk paprikapuré (jag tog ajvar relish)1 msk tumatpuré4 msk olivoljaSaltKör tomater, rödlök, vitlök, persilja och chili i en mixer
Mina matminnenfrån våra vistelser i fritidshuset är oräkneliga. Efter en och en halv timmes tillagning, är det dags att ta bort fläsksidan från griller
Lokala vaktelägg från Tjärdalen frågel. De flesta gäster vi haft i somras har bjudits på denna delikatess, tillsammans med löjrom och en majo på kryddor från Husmors trädgård
Midsommarcupcakes - banan- & vaniljmuffins med vaniljfrosting och färska jordgubbar. En utav tre doptårtor, med fyllning av blåbär/hallon blandat med marsapulveroch vitchokladfluff
lördag, den 8 april 2017, kl. 17. 00. Kuvertbröden från himlen. Hej min vän. Hur mår du. Detta är ett tidsinställt inlägg å just nu befinner vi oss på en överraskningsfest i Härnösand för faster Pia 60 år å farbror Peter 70 år
När vi hade middagsgäster i helgen serverade vi en otroligt god cheescake med nutella i som vi hittat recept på hos en annan matbloggare, Växelhäxan från Norrland
Soppa från Italien. 9 Februari 2016 /. 20. 37 /. soppor. /. Permalink /. 1. 400 g krossade tomater5 dl vatten2 potatisar2 morötter1 lök2 vitlöksklyftor2 grönsaksbuljongtärningar2 lagerblad1 tsk timjan1 tsk oregano2 tsk paprikapulver2 msk chilisås1 röd paprika1/2 squash1 b vita bönorSkala potatis och morötter och dela i mindre bitar
Ugn. 200°. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. Tillsätt salt, sirap, kryddor, rågsikt och det mesta av vetemjölet
Blanda allt till en deg. Arbeta den ordentligt så den blir riktigt smidig. Dela degen i 10 lika stora bitar och kavla ut dem i omgångar, mjöla bordet om det behövs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.