Ska pajen serveras till vegetarianer, se då till att osten som används är vegetarisk. Lägg spenaten i ett durkslag och häll på kokande vatten, när spenaten svalnat så pressa ur så mycket vatten som möjligt och hacka spenaten
För ett laktosfritt alternativ använder du laktosfritt smör och grädde, och för ett helt mjölkfritt alternativ hoppar du över ostenoch använder mjölkfritt margarin och någon alternativ gräddsort som du tål
Ta en stor rektangulär form och pensla botten och sidorna med olja. Blanda i en stor skål smulad ost, mangold, mannagryn, ägg, 2 dl olja och bakpulver. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Lägg nu ca 4 msk av fyllningen och bred ut över hela formen. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater). 400 g färsk mangold eller spenat. 200 g fetaost
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia ochspenat som fyllning. Tryck ut i en smord pajform, nagga och ställ in i kylskåpet en timme
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.