Landgången som företeelse och maträtt är över 100 år gammal. Då i början av 1900-talet sågs den som en finare maträtt som bjöds till lunch vid festligare tillfällen
Det är ju inte enbart kakor och sött man minns från sin barndom, eller hur. En del maträtter har satt sina spår - en av dem, dessutom så otroligt lättlagad - är denna karré som sköter sig själv i ugnen och smakar så gott med sås och äppelmos
I fredags kom jag plötsligt att tänka på rosenbröd. Numera är jag så fast förankrad, ja, närapå slentrianmässigt låst i mina standardbröd under veckorna
Tänk vad man kan glömma bort viktiga saker ibland…. I helgen blev jag påmind om den här rätten med nykokta rödbetor med vitlök- och persiljesmör som jag totalt har gömt bort att jag gjorde för ett par somrar sedan
1. Skär kinakålen i fyra delar på längden och skär bort rotpartiet. Kapa i ca 2 cm breda remsor. 2. Lägg kålen i en stor skål (ren och rostfri kastrull/gryta går också bra)
1. Hacka löken och vitlöken och stek den mjuk och genomskinlig i fettet i en stor kastrull. (Olja för dig som vill ha helvegetariskt, men smör blir godare
Imorgon bär det av till Budapest för några dagars efterlängtad semester. När det vankas utemat i flera dagar så känns det rätt bra att äta klassisk husman såhär dagen innan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.