Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Ända sedan i somras när vi var i Paris och åt macarons nästan dagligen bestämde jag mig för att jag måste prova på att baka dessa mytomspunna små kakor
Ifall du vill ha färgglada macarons ska man blanda i färgen vid detta skede. Första gången jag köpte macarons så blev jag så beskviken och kunde inte förstå hur alla kunde tycka att de var såååå goda, tyckte de var torra och smaklösa
OchT-walk. När denna plåt är klar, låt dem svalna helt och spritsa under tiden upp chokladmacaronsen på en ny plåt – dessa blir hårdare på grund av kakaon
Jag valde att göra tvåfärgade macarons, rosa och vita. Macarons är något så otroligt gott. Jag hade i och för sig vit choklad som fyllning men med både limeskal- och saft i tryffeln blev den syrlig och fräsch
Vid den här tiden när det börjar bli mörkt så fort är det väldigt kul att baka, känner att man hinner med detta nu när trädgårds arbetet ligger så gott som nere
Om du har en köksmaskin kan du göra detta under. Macarons var ju jättepoppis ett tag och det bloggades flitigt om dem, nu känns det som de glömts bort lite och själv var det längesedan jag bakade de sist, här är en variant fylld med vaniljkräm och hallon
Och de är verkligen fantastiskt goda. Fyllningen är krämig och mjuk, vilket får macaronera att hålla sig goda några dagar längre än tex macaroner med chokladganachefyllning (de blir lite hårda […]
Så idag gjorde jag ett par degar till - ett med olika nötter och ett med rejäl smak av lingon. Dock är smaken av Baileys alldeles för skarp för mig (gillar inte alkoholhaltiga drycker nått särskilt, förutom öl - kan man ha det som smaksättning
Jag har länge velat testa att baka macarons men alla varningslampor börjar blinka i mitt huvud då det ska vara himla svårt och jag hatar att misslyckas
Detta måste göras ganska snabbt annars stelnar sockerlagen i kastrullen. Macarons is back. Men under sommarmånaderna vill man inte stå inne i köket och baka i timmar
Barnens favorit- mellanmål , här hemma. och så har det varit i många år. Det blir i och för sig mer och mer sällan man ställer sig och gör det, men när det väl står serverat på bordet så skrapas faten rena
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.