BoeufBourgignon tillhör en av de franska kökets grundpelare, ett recept som finns i många varianter numera och som får betraktas vara tillhörande kategorin slow food, dvs inget man gör på vardagar
Hon föreslog en bourgignon på nötfärs, och genast började mina tankar att snurra. På vinst och förlust slängde då jag ut en förtäckt förfrågan på twitter, där jag sökte inspiration, och fick svar av bland andra den bloggvännen Husmodern (som tyvärr inte bloggat på alldeles för länge)
Det vill säga nu när jag sitter här i soffan med ett glas vitt vin och skriver har de äntligen anlänt och vi har bakat pepparkakor för tredje gången den här julen
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Efter lite surfande på olika recept på BoeufBourgignon, så fastnade jag för ett recept, i det stora hela använde jag dom ingredienserna som receptet angav, men tog bort en del vin och ersatte det med vatten, och så hoppade jag över lite kryddor som jag tycker är sådär (tex lagerblad, vill ju inte göra en kallops)
Grundreceptet och bilden kommer från ICA buffe. Håller sig flera dar i kylen och går utmärkt att frysa och plocka fram när man inte har lust att laga mat
Frånvaron har inte berott på något annat än att semestern nådde sitt slut och det var dags att ta sig ann vardag och jobb igen med allt vad det innebär
nu hade lagat bourguignon på nötfärs och det stora ha-begäret slog till direkt. Vill ni laga the real deal, dvs en riktig Boeuf Bourguinon hittar ni det bästa receptet (Julia Childs) här
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.