Bloody Mary-burgare med baconmajo, picklad rödlök och potatischips!
Betygsätt receptet!
Ditt betyg
Snittbetyg 00 röster
Ingredienser
1
ägg
3 msk
pepparotsvisp
2 krm
tabasco
och
1 msk
worcestershiresås
1 riven
gul lök
1 tsk
salt och
600 gram
nötfärs
Beskrivning
Picklad rödlök:
Skär 2 st rödlökar i tunna skivor. Blanda rödlök, 2 msk rödvinsvinäger och 2 msk strösocker tills sockret smält. Blanda i 1 msk olivolja och 1 krm flingsalt och ställ i kylen så att det får marinera i ca 20 min.
Baconmajo:
Knaperstek 1 pkt bacon och låt dom rinna av på hushållspapper och kallna. Smula ner i 2 dl majonäs. Ställ i kylen.
Rör ihop 1 ägg, 3 msk pepparotsvisp, 2 krm tabasco och 1 msk worcestershiresås i en bunke. Blanda i 1 riven gul lök, 1 tsk salt och 600 gram nötfärs. Dela färsen till 4 lika stora delar och forma till biffar. Grilla eller stek biffarna. Stek hamburgarbröden så att dom blir knapriga.
Servera burgarna mellan bröd med baconmajo, picklad rödlök, tomatskivor och salladsblad.
Den här fräna, råa smaken försvinner och löken får en väldigt söt och fin ton när man tillagar den och gör sig jättebra tillsammans med något salt, till exempel halloumi
Servera medpickladrödlök, tartarsås och pommes. Gör en halloumistroganoff, halloumicarbonara eller halloumibiffar eller helt enkelt äta den som den är kanske med lite vattenmelon och ett gott bröd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.