Smördegspizza med spenat och picklad rödlök
www.arla.se
www.arla.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g fryst spenat
  • 11 pkt kyld smördeg, ca 400 g
  • 1150 g Arla® färskost naturell
  • 11½ msk pesto
  • 12½ dl Arla Köket® riven ost pizza
  • 12 rödlökar
  • 12 msk olivolja
  • 11 msk pressad citron
  • 12 krm salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 12 dl rucola
  • 1 Antal portioner 1 bit 2 bitar 4 bitar 6 bitar 8 bitar Välj 200 g fryst spenat 1 pkt kyld smördeg, ca 400 g 150 g Arla® färskost naturell 1½ msk pesto 2½ dl Arla Köket® riven ost pizza Picklad rödlök: 2 rödlökar 2 msk olivolja 1 msk pressad citron 2 krm salt 1 krm svartpeppar 2 dl rucolaSkala och skiva rödlöken tunt. Blanda med olja, citronsaft, salt och peppar.
  • 1 Tina och krama ur spenaten. Sätt ugnen på 225°.
  • 1 Rulla ut smördegen på en plåt med bakplåtspapper. Nagga degen med en gaffel.
  • 1 Rör ihop spenaten med färskost, pesto och ⅔ av den rivna osten. Bred ut smeten på smördegen. Strö över resten av osten.
  • 1 Vik upp en liten kant runt om. Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. Skär pizzan i bitar, toppa med picklad rödlök och rucola.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.