1. Skala löken och skiva den tunt.
2. Blanda ättiksprit, socker och vatten i en kastrull och koka upp. (1-2-3-lag).
3. Dra kastrullen av plattan och lägg i löken.
4. Låt det hela svalna.
Löken är nu klar att serveras men håller sig utan vidare ett par veckor om du förvarar den i kylskåpet.
Det är otroligt gottoch jag kan inte förstå varför man ska gå och köpa en påse frysta klyftisar som bara smakar mjöligt och tillgjort när det är så enkelt att göra själv
Riktigt gottoch smakrikt blev det och pricken över i. Servera chilin med tortilliabröd, salladsblad, tomater (gärna tärnade med hackad koriander) matlagningsyoghurt eller gräddfil och den pickladerödlöken
Börja med den pickladerödlöken. Lägg rödlöken i en skål och koka upp övriga ingredienser och rör om. Häll den kokheta lagen över löken och låt svalna ställ kallt minst två timmar före servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.