Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. För att få mer smak på oljan är "Hemligheten" att man låter koka upp oljan med vitlök och chili och sedan kyla den
1 tsk salt. 1 gul lök, finhackad. 1 gul paprika, tärnad. 1 msk tamarisoja eller thai soja. Juice från 1 lime. 1 msk färsk ingefära. 1 dl färsk koriander. 1 st Pak choi
Smaksätt med salt och peppar om det behövs. Serveras med ris eller pasta och en god sallad förstås. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna. Låt det småputtra 5-10 minuter. Späd med vattnet och koka 5 minuter till. 1 purjolök
Fräs i smör tillsammans med curry. Låt fräsa med ett par minuter. 1 kg räkor med skal. 1 msk curry. 1 msk smör. 1 st röd paprika. 1 st grön paprika. 1 st burk krossade tomater
Fräs lite matfett med curryn. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris, sallad och gott bröd till. 1 kg räkor. 1 röd paprika. 1 grön paprika. 1 gul lök. 1 purjolök. 1 brk krossade tomater
Fräs i smör tillsammans med curry. Låt fräsa med ett par minuter. 1 kg räkor med skal. 1 msk curry. 1 msk smör. 1 st röd paprika. 1 st grön paprika. 1 st burk krossade tomater. 1 kg räkor med skal 2 st schalottenlökar 1 msk curry 1 msk smör eller margarin 1 st röd paprika 1 st grön paprika 1 st burk krossade tomater 400 g 2 msk sweet chilisås 2 dl crème fraîche Det här behövs till 4 port
Avsluta med att strö över hackad persilja. Smaka av med cayenne. 1 kg räkor, gärna tigerräkor10 st vitlöksklyftor4 st röda chilifrukter0,5 dl rapsolja1 dl vitt vinCayennepepparBladpersiljaSkala räkorna, hacka vitlöken och chilifrukterna, låt vitlök och cilin fräsa lugnt ett par minuter i en stekpanna med olja. /Mattias 1 kg räkor. 10 st vitlöksklyftor. 1 dl vitt vin
Lägg paprikan i grytan och krydda med paprikapulver, curry och citron. smaka av med salt och peppar. Garnera med dill och servera med ris, en grönsallad och ett vitt bröd
Servera ett spett per person tillsammans med en liten skål med dipsås och en limeklyfta. Receptet är hämtat ur Woman&Home Feel Good Food Summer 2015. 1 msk japansk soja, typ Kikkoman. 1 tsk sesamolja. 1 krossad vitlöksklyfta. 1 stjälk finhackad citrongräs. 1 finhackad röd chilifrukt. 1 tsk råsocker eller muscovadosocker. Rör om och låt stå minst 15 minuter. 1 msk japansk soja. 1 tsk sesamolja. 1 krossad vitlöksklyfta. 1 stjälk finhackad citrongräs. 1 finhackad röd chilifrukt. 1 tsk råsocker eller muscovadosocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.