Baka på så du kan bjuda dig själv och dina vänner på en kanelbulle på söndag. Bullarna blev mjuka och saftiga och inte alls torra som en del glutenfria bullar ibland kan bli
Ibland blir det ringar, ibland lusseform, ibland doppar jag dem i frön, ibland har jag frön i degen. Jag gör aldrig mina rågisar likadant två gånger, utan brukar ta fram litersmåttet och fylla upp 7 dl ljust, 8 dl grovt med vad skafferiet har att erbjuda. 32-40 rågisar. 2 hg smält smör (byt gärna ut hälften mot någon olja). Mormor gör 4x10 st, men jag vill ha dem större och gör 4x8 st. Grädda i 250 grader, 8-10 minuter. 32-40 rågisar. 2 hg smält smör (byt gärna ut hälften mot någon olja)
Ja agave är mest för att det blir gott. Som i morse när jag skulle köra lite morgonyoga - då drack jag ett glas av det här innan och åt istället frukosten efter passet
Där fann jag grillad kyckling som blivit över, en paprika som hade sett sina bättre dagar, en halv burk tacosås från tidigare tacomiddag, en halv gul lök och en öppnad burk med majs
Låt vattnet koka upp och vispa ner samtliga ingredienser så att det blir som en välling. ex torkad frukt, sylt eller något annat smakrikt så blir det gott
Alltså enbotten som smakar som härliga kolakakor och en krämig kladdkakefyllning, tillsammans med grädde och bär så blir det en riktig hit… eller snarare en homerun
Elgrillar osar mycket mindre än kol- eller gasolgrillar och är oftast okej att använda på balkongen. De andra modellerna har grillytor med non-stickbeläggning
Servera puddingarna riktigt kalla, gärna med lätt- vispad grädde och några mandelflarn till. Snurra formarna så att karamellen fördelar sig jämnt över ytan
Alltså hittar man en lösning som fungerar, så slipper man blien gnällig surtant/surgubbe och gör istället något bra av det som ändå inte går att undvika
Såg detta recept i marginalen på blogg. Klicka på länken under bilden så får ni hela historien bakom. Jag är bara lite orolig att jag inte ska orka röra ihop smetenordentligt, jag får slut ork på endagången när jag ska vispa
Hoppas helgen är bra så långt. Okej inte alla dagar jag har lockar i håret när jag lagar mat. Jag lovade att jag skulle ge er receptet på den goda pastagratängen jag lagade i förrgår
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.