Låt allt steka på svag värme några minuter tills brysselkålen känns lite al dente. Vi hade lite förhoppningar om att de kanske hade några flaskor vin till vårt vinprovarprojekt eftersom det inte direkt kryllar av "fyndlisteviner" på systembolaget i vår stad
Mal kryddorna (ej lagerbladen) i en mortel för bästa smak. Häll på tomaterna, ris, kryddor. Koka på svag värme till riset är färdigt, rör runt då och då
Vill man söta den något kan man köra i en banan, men för mig behövdes inte det. Var lite försiktig med ingefäran, kör gärna i lite i taget på slutet, mixa och smaka av
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
Den är krämig och fin precis som på en god glassbar, såklart kan du också frysa in den och äta senare men för den ultimata smakupplevelsen så ska den helt klart ätas a´la minute
Kalops – denna gång gjord på hemskjuten älg. Några goda vänner besökte oss för några dagar sedan och hade då med sig en rejäl låda älgkött som det gjordes kalops på
För att känna skillnadenpå din egengjorda pasta & den man köper rekommenderar jag att bara äta den som den är först, eller med lite riven ost & olja på
Julia är tillbaka i stan och äntligen får jag bjuda henne på något annat än kycklingfilé. Bytte ut grädden och tog bort smör och mjöl, inte allt för komplicerat m
Som jag har väntat påden här tiden. För Pasta pesto kan jag dock göra undantag, även om jag gärna med hjälp av den andra handen som jag inte skruvar gaffeln med, slukar ned en skiva prosciutto vid sidan av
Receptet på Gateaus klassiker finns på deras hemsida, men bara ingredienserna, intenting om metoden. Men nu ska jag alltså få mig en riktig vetesurdeg, gjord enbart på vetemjöl och vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.