Pensla brödet med kallt vatten och strö över timjan och vitlökspulver. Timjan (torkad). Skär degen i 4 delar och platta ut varje degbit i en långpanna/bleck klädd med bakplåtspapper. 2cm breda längder med en degskrapa
Jag gick efter ett recept som jag sett Leila göra med vaniljstång i som faktiskt blev riktigt gott. -)Häromdagen så gjorde jag egen blåbärssylt vilket ju faktiskt var väldigt lätt
Ingredienser Portioner. 1 liter 2 liter blåbär (à 0,5 kg) eller andra bär, t ex svarta vinbär, hallon eller jordgubbar 1 dl vatten 6 dl socker 1 krm natriumbensoat Lägg till i inköpslistan
Den här blåbärssylten är så galet enkel att göra och SÅ god. Lyxfrukostar hör för många helgen till och jag tänkte att jag skulle dra till med ett syltrecept, toppen i fil eller gröt eller kanske på en bit rostat bröd
Blåbärssylt är inget jag vanligtvis brukar koka av den enkla anledning att jag inte är särskilt förtjust i att gå i skogen och plocka bär (jag gillar inte att brottas med allehanda småkryp och dessutom riskera att dö av leda och tristess under tiden)
Lägg i en tjockbottnad gryta med vatten och citronsaft. Dra sedan ett streck genom sylten på tallriken med en knivspets - bildas ett streck som ej flyter ihop är sylten lagom tjock
Jag tänkte tipsa om ett urgott recept med denna rotfrukt - Sötpotatisen. Flingsalt, nymalen svartpeppar, fetaost och några kvistar timjan till på toppen
• Tillsätt ett par kvistar färsk timjan eller rosmarin när du kokar äpplemos eller äpplesylt. Mycket av blåbären fryste jag in till kommande blåbärspajer och smoothies=) Jag kokade också blåbärssyltmed kanel i
Den gångna veckan har jag haft fullt upp med alla blåbär vi plockade och eftersom det nu står ut blåbär ur öronen på oss och det inte fick plats med bär mer i frysen så var jag tvungen att göra något annat av de resterande blåbären, så det fick bli lite hederlig blåbärssylt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.