Har ni hört att ingefära ska lindra förkylning, åksjuka och andra besvär. Det är sant. Många har gett mig rådet att dricka ingefärste (helst med vitlök)eller äta mycket ingefära i olika former när jag har vart sjuk eller känt mig hängig
400 g rabarber 1 vaniljstång saft och rivet skal av 1 lime 300 g syltsocker 50 g valnötter. Tillsätt syltsocker och koka kraftigt under omrörning i 2 minuter. 300 g syltsocker
Blanda citronsaft, flädersaft, smöret i bitar och 1/2 dl av sockret i en kastrull och koka upp. Vispa upp ägg och äggulor tillsammans med resten av sockret i en skål
Jag tror allt att lemon curd har gått och fått sig en riktigt svår konkurrent. Just nu håller jag på att provbaka inför ett nytt spännande tårtrecept och en av fyllningarna är hallon curd
Rör i syltsocker och koka i 5 minuter. 500 g syltsocker. Skala, kärna ur och tärna päronen, och lägg dem i en gryta tillsammans med vatten och pressad citronsaft
Koka upp tillsammans med syltsockret. 2 dl syltsocker. 2 dl syltsocker. En av mina nya favoritmarmelader är den här lite beska och stingiga blodgrapefruktsmarmeladen med hackad ingefära i
500 g syltsocker. Skålla plommonen i kokande vatten och skala dem. Ta ur kärnan och dela i bitar. Lägg plommonen i en kastrull med tranbär och citronsaft och koka upp
Förvara sylten mörkt och svalt. Koka ihop socker, bär och timjan på svag värme. Låt puttra i 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i balsamvinäger