Sylt

Sylt

  • 23 Recept
Ingefära: håll dig frisk godis

Ingefära: håll dig frisk godis

Har ni hört att ingefära ska lindra förkylning, åksjuka och andra besvär. Det är sant. Många har gett mig rådet att dricka ingefärste (helst med vitlök)eller äta mycket ingefära i olika former när jag har vart sjuk eller känt mig hängig
Plommonkompott med ingefära

Plommonkompott med ingefära

Gjorde denna kompott som man har till ost. Fick en påse plommon förra veckan av svärmors trädgård. 10-12 trädgårdsplommon
Marmelad med rabarber och valnötter.

Marmelad med rabarber och valnötter.

400 g rabarber 1 vaniljstång saft och rivet skal av 1 lime 300 g syltsocker 50 g valnötter. Tillsätt syltsocker och koka kraftigt under omrörning i 2 minuter. 300 g syltsocker
Plommon- och äppelmarmelad

Plommon- och äppelmarmelad

Ta upp vaniljstången och rör i syltsockret. 1 kg syltsocker. Skålla, skala och kärna ur plommonen. Skala, kärna ur och klyfta äpplena
Blåbärsmarmelad

Blåbärsmarmelad

Blåbärsmarmelad med vit choklad250 g färska eller frysta blåbär250 g syltsocker200 g vit chokladGör så härHacka den vita chokladen. 250 g syltsocker
Flädercurd

Flädercurd

Blanda citronsaft, flädersaft, smöret i bitar och 1/2 dl av sockret i en kastrull och koka upp. Vispa upp ägg och äggulor tillsammans med resten av sockret i en skål
Lemoncurd

Lemoncurd

Skrubba citron och lime och finriv det yttersta skalet. Pressa saften ur citronen och limen. Det ska bli ca 1 dl pressad saft
Halloncurd

Halloncurd

Jag tror allt att lemon curd har gått och fått sig en riktigt svår konkurrent. Just nu håller jag på att provbaka inför ett nytt spännande tårtrecept och en av fyllningarna är hallon curd
Päronmarmelad med mandel och citron

Päronmarmelad med mandel och citron

Rör i syltsocker och koka i 5 minuter. 500 g syltsocker. Skala, kärna ur och tärna päronen, och lägg dem i en gryta tillsammans med vatten och pressad citronsaft
Provencalsk aprikosmarmelad med lavendel

Provencalsk aprikosmarmelad med lavendel

Blanda allt fruktkött med syltsocker och vaniljsocker i en gryta och låt stå i 30 minuter så att frukten saftar sig lite. 400 g syltsocker
Marmelad med blodgrape och ingefära

Marmelad med blodgrape och ingefära

Koka upp tillsammans med syltsockret. 2 dl syltsocker. 2 dl syltsocker. En av mina nya favoritmarmelader är den här lite beska och stingiga blodgrapefruktsmarmeladen med hackad ingefära i
Kryddig plommonmarmelad

Kryddig plommonmarmelad

Skölj och lägg plommonen och vatten i en stor vid gryta. Tvätta citronen i hett vatten och skär den i tunna skivor
Marmelad med Morot, Ingefära & Citron

Marmelad med Morot, Ingefära & Citron

Du tillsätter nu syltsockret, vaniljsockret och ev. 4 dl Syltsocker (viktigt att det är syltsocker,. 4 dl Syltsocker (viktigt att det är syltsocker,
Ingefära marmelad

Ingefära marmelad

1 kg syltsocker med pektin. 1 kg syltsocker med pektin. Har idag kokat marmelad. Denna passar till starka lagrad ost
Maskros marmelad

Maskros marmelad

Sila sedan ned maskrosvattnet i en kastrull, tillsätt urskrapade vaniljfrön, syltsockret och citronskalet och koka upp
Äppelmos

Äppelmos

Snitta upp vaniljstången och skrapa ur fröna. Skala och klyfta äpplena. Koka äpple, vatten och vaniljstång (inte fröna) i 10–15 minuter
Chiasylt! -världens godaste sylt:)

Chiasylt! -världens godaste sylt:)

Jag har aldrig ätit en sådan fantastiskt god sylt innan som just chiasylt. Sylten är så frisk, härlig och bara så god
Plommonsylt

Plommonsylt

500 g syltsocker. Skålla plommonen i kokande vatten och skala dem. Ta ur kärnan och dela i bitar. Lägg plommonen i en kastrull med tranbär och citronsaft och koka upp
Blåbärssylt med timjan

Blåbärssylt med timjan

Förvara sylten mörkt och svalt. Koka ihop socker, bär och timjan på svag värme. Låt puttra i 10 minuter. Ta kastrullen från värmen och rör i balsamvinäger