Häll dom i en kastrull tillsammans med ströspcker och syltsocker. Jag gick efter ett recept som jag sett Leila göra med vaniljstång i som faktiskt blev riktigt gott
Ingredienser Portioner. 1 liter 2 liter blåbär (à 0,5 kg) eller andra bär, t ex svarta vinbär, hallon eller jordgubbar 1 dl vatten 6 dl socker 1 krm natriumbensoat Lägg till i inköpslistan
Den här blåbärssylten är så galet enkel att göra och SÅ god. Lyxfrukostar hör för många helgen till och jag tänkte att jag skulle dra till med ett syltrecept, toppen i fil eller gröt eller kanske på en bit rostat bröd
Blåbärssylt är inget jag vanligtvis brukar koka av den enkla anledning att jag inte är särskilt förtjust i att gå i skogen och plocka bär (jag gillar inte att brottas med allehanda småkryp och dessutom riskera att dö av leda och tristess under tiden)
Lägg i en tjockbottnad gryta med vatten och citronsaft. Dra sedan ett streck genom sylten på tallriken med en knivspets - bildas ett streck som ej flyter ihop är sylten lagom tjock
Den gångna veckan har jag haft fullt upp med alla blåbär vi plockade och eftersom det nu står ut blåbär ur öronen på oss och det inte fick plats med bär mer i frysen så var jag tvungen att göra något annat av de resterande blåbären, så det fick bli lite hederlig blåbärssylt
Idag blir det en lång jobbdag men innan jobbet drar igång tänkte jag hinna med en springrunda. Påsen räcker till 1 kg bär men jag gjorde en mindre sats på 250 g och det blev mycket det med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.