Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron. Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur
Nu känns det som en evighet sen ja skrev sist,men har inte mått så bra men nu börjar det kännas bättre så nu hoppas jag kunna visa det jag har hållt på med
Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det. Jag har tidigare gjort rullade och skurna tryfflar och annat godis, men aldrig gjutna praliner – förrän nu
Mer godisrecept bjuds det på idag och detta är en riktig höjdare. Praliner med mjuk apelsinkola är ett recept som ursprungligen kommer från Matmagasinets Julspecial 2012
Fick en bok i julklapp förra året som heter "Julgodis för små och stora sockerbagare", hade helt glömt bort den men så fick jag syn på den i kokbokshyllan och tyckte de var passande att läsa igenom den nu så här i jultider
Vem älskar inte dessa söta småsaker. En parlin kan göra vilken vuxen som helst glad. Varför inte ge bort i present eller varför inte en inflyttningspresent till någon vän
Blåbärspraliner 1½ dl blandade nötter (jag använde mandel, cashew och valnötter). Jag vet inte om man ska kalla praliner nyttiga över huvud taget, men i jämförelse med de flesta andra är de här små lirarna närmast ofattbart hälsosamma
Blåbärspraliner. Ett superenkelt sätt att tillverka egna praliner är att helt enkelt smälta sin favoritchoklad (toblerone, geisha eller apelsinkrisp till exempel) i ett vattenbad och hälla smeten i fina chokladformar
Blåbärspraliner. Har du svårt för körsbär i likör och nougatkrisp. Eller tillhör du dem som rasade när de hörde att trillingnöten tagits bort ur vår mesta julchokladlåda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.