Dessa apesinpraliner blev ett nytt lyckat inslag till årts julgodis. ca 15 praliner (beroende på storlek). Låt stelna och tryck försiktigt ut pralinerna ur formen ca 15 praliner (beroende på storlek)
De här pralinerna blev riktigt lyckade. Mjuk kolaTill ca 24 praliner. ca 24 praliner. De består av ett mörkchokladskal fyllt med mjuk kola smaksatt med lakrits, det blev en väldigt god kombination
Marsipanägg, pralin med flytande apelsinfyllning och ägg av nougat doppade i choklad. Marsipan med bittermandel och vanilj100g mandel70g socker30g vit sirap1 msk hemgjort vaniljsocker5st bittermandlar1msk sötmandelolja1/2 äggvitaSkålla och skala mandeln
Det har inte bara gjorts kola, det blev lite praliner också. Mintpraliner och kardemummapraliner. Kardemummapralinerna uppfann jag i höstas, men de blev lite söta när både skal och fyllning var med vit choklad
Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det. Jag har tidigare gjort rullade och skurna tryfflar och annat godis, men aldrig gjutna praliner – förrän nu
Pralinerna gjorde jag för några lördagar sedan som "lördagsgodis", ett mycket lyxigare ett. Och praliner är faktiskt rätt så enkla att göra, fastän dom kan se lite komplicerade ut