Bryt cholkaden i mindre bitar och smält i ett vattenbad på spisen eller i micron. Fyll ischokladformarna med den smälta chokladen och vänd dem därefter upp och ner så att det mesta av chokladen rinner ur
Perfekt gåva vare sig till sin far eller när man blir bjuden på julbord för praliner imponerar på dem flesta och så kan man variera dem i olika former och smaker
Jag har velat göra praliner i över ett år men vet inte varför de aldrig blev av,nu kommer jag absolut testa och göra flera olika sorter för så svårt var det inte
Spritsa chokladen över de stelnande pralinerna. Fick en bok i julklapp förra året som heter "Julgodis för små och stora sockerbagare", hade helt glömt bort den men så fick jag syn på den i kokbokshyllan och tyckte de var passande att läsa igenom den nu så här i jultider
Pralinerna gjorde jag för några lördagar sedan som "lördagsgodis", ett mycket lyxigare ett. Och praliner är faktiskt rätt så enkla att göra, fastän dom kan se lite komplicerade ut
Jag kan på intet sätt ta åt mig av äran för receptet, då det kommer från chokladfabriken. Praliner med salt karamelltryffel enligt Chokladfabrikens recept
Mumsiga mörka praliner. Får nog köpa fler olika former till nästa år. Jag gjorde sista steget med ljus choklad, men det var mest för att särskilja de olika pralinerna från varandra
Att göra egna praliner tar lite tid, är en smula knepigt men är sååå himla gott att det är värt det. Jag har tidigare gjort rullade och skurna tryfflar och annat godis, men aldrig gjutna praliner – förrän nu
Vita skal tempereras enligt nedan. Jag har både hunnit ordna med planteringar i trädgården, städat ur växthuset (som hemma hos oss tyvärr är ett förråd mer än ett växthus) och tvättat igenom hela lagret smutstvätt
Hahaha. jodå, ni läste rätt. Jag har gjort vårt första julgodis först idag faktiskt. Alla andra matbloggar har svämmat över av julgodis sedan i November men inte ens det har lockat mig
vita chokladen i bitar och rör ner. kommer från Hemmets journal, men jag har gjort om det lite. jag polkapraliner till mina elever i kören - vi har nämligen Öppet Hus på skolan ikväll
Mer godisrecept bjuds det på idag och detta är en riktig höjdare. Med den mörka chokladen och den knäckiga apelsinkola har dessa praliner blivit de mest populära julgodiset hittills i år
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.