Något annat snabbfixat med vanilj, som man säkert kan använda (om det är okej med mjölkprodukter) istället för den goda - lite mer tidskrävande - kokta vaniljsåsen ovan, är att röra ihop rysk yogurt med vaniljextrakt och steviadroppar, eller vad man nu använder att söta med
Det blev grillmiddag á la pappa och efterätt á la Linda genom en blåbärspajmed nyplockade blåbär. Denna gång serverade jag pajen med en supergod egengjord bananglass men vanlig vanlijvisp blir prima det med
Det finns få saker som minner så mycket om min barndoms somrar som just blåbärspaj. Och när jag lagar den här pajen, förflyttas jag till föräldrarnas kök där den stora pajen stod mitt på bordet och vaniljsåsen serverades ur en chockrosa bunke med en orange såsslev
Här kommer receptet på blåbärspajenmedvaniljsås som jag slängde ihop igår. Smörj och fyll formarna med bär, blanda sedan ihop alla ingredienser till pajen
Gjorde en god variant på blåbärspaj och vaniljsås i helgen. Blåbärspaj. Det var första gången jag gjorde egen vaniljsås och det var inte så svårt och tog inte så lång tid
Det blir en stöddig limpa som väger en bit över kilot och påminner ganska mycket om ett sådant där klassiskt tyskt rågbröd med hela kärnor – rejält med tuggmotstånd alltså
Idag är förhoppningsvis sista dagen med plugg. Paleokosten har gått helt ok på senaste tiden. Jag har hunnit med hur mycket som helst och fått massor av ny energi och inspiration som jag hoppas få med mig tillbaka till jobbet igen
Blanda bären med råsocker och eventuellt potatismjöl. Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med mjöl, vaniljsocker, bakpulver, citronskal, salt och strösocker
“Paleo – Naturlig mat & livsstil”. Inser att jag aldrig lagt ut recepetet på en av mina absoluta favoriträtter här på bloggen vilket är lite av en skandal med tanke på hur många gånger jag gjort den
Knäck äggen i bunken med torrvaror och vispa ihop med en elvisp. Grunden till pizzabotten är "korvbrödet" från Under vårt tak, men vi har modifierat det lite för att få det bra som pizzabotten
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Stek sedan på medelvärme, ett par minuter på varje sida. Vi har provat massor av olika mjöl- och mjölkfria pannkaksrecept, och många blir väldigt goda - men de liknar ju inte pannkakor alls egentligen
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.