Det straffar sig direkt när jag inte har "en plan" för veckans mat närden drar igång. Denfärska går gärna sönder för mycket när det ska röras om som i denhär rätten
Pizzan hänger ju inte bara på bottnen utan väldigt mycket på vad du lägger på den. Bara en matbloggare plockar fram biten ur kylen som blev över av pizzan från kvällen innan, lägger upp den på ett skärbräde, plockar färsk oregano och lägger dit, placerar allt på berghällen utanför stugan och fotar
Och för er som inte visste det så går det faktiskt att vispa både smetana och den fetaste creme fraichen till hårt skum som håller ihop och kan spritsas ut
oblekt tygstycke (som ska vara kryddpåse i buljongen närden kokas). När kryddorna är "klara" lägger man dem i tygstycket och knyter sedan runt matlagningssnöret så att den påse bildas där kryddorna ligger i själva påsen (jag placerade tyget i ett glas för att lättare få ihop tyget till en påse)
Denhär varianten, med grahamsmjöl, kommer nog inte med i boken eftersom den i slutänden blev lite lik rågsurderdegsbaguetten, men det är en bra baguette
Varför ska man göra det så komplicerat och onyttigt. "Egentligen är det världens enklaste grej. Man tar bara en del av den feta grädden och låter resten vara vatten eller mjölk – vad vet jag
Tillsätt lite i taget så slipper du klumpar. Först ut är botten. Riv mandelmassa och lös den med. Ta ut pajen, pudra med florsocker och servera med såsen
Igår eftermiddag kom Josefin över till mig här på söder. . Jag hade köpt jordgubbar, nötter och öl som vi smaskade på medans vi pratade om roliga saker som hänt under veckan
I övrigt, nja, inteså många likheter. I Norden har vi ju de fantastiska danska smörrebröden som förgyller mackhimlen men det är ju inte riktigt samma sak som en smörgås som dryper av smält ost, bacon, kött, sylt (jodå), banan, (jodå, en gång till), jordnötssmör, majonäs, och allt vad man kan hitta på
Det blir för dyrt för tillverkarna att använda just äkta ingredienser och måste därför fylla ut innehållet för att det över huvud taget ska likna den produkt som det är tänkt att vara
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.