Söt plommonmarmeladmed kanel och vanilj (en burk). Säsongens första plommon är plockade och skörden resluterade i en söt marmelad som jag smaksatte med kanel och vanilj
Vid en inventering av kylskåpets fruktinnehåll så hittade jag 8 fina plommon. Eftersom ingen verkade intresserad av att äta upp dem så fick det bli marmelad av dem
En hemgjord marmelad känns lite lyxigare att bre på frukostmackan eller att servera till ostbrickan. Använder du syltsocker så kokar du din sylt på ett kick
Kärna ur och dela plommonen i mindre bitar. Blanda allt väl i en kastrull och koka upp under omrörning och låt sedan koka (inte puttra) i 8 minuter, rör om då och då så det inne bränner vid
Då kör man första steget som ovan. På allmän begäran kommer här receptet på plommonmarmeladen som M kokat kväll efter kväll (nu har vi källaren full med burkar)
Tag bort kastrullen från värmen och rör ner sockret och pektinet, lite i taget. Halvera och kärna ur plommonen och lägg dem i en rymlig kastrull med vattnet och kanelen
Blå maränger med citronsmak. Jag lyckades äntligen överaska henne med en babyshower utan att hon förstod vad som var på gång, det blev verkligen så mysigt
Testa min solskensmarmelad och plommonmarmeladenmed ingefära. Minsta kraftansträngning och frisk luft resulterar i en grande hostattack och medföljande astma
Så när jag var där sist passade jag på att ta med mig en påse hem. Plommonmarmelad- utan bitar. Blanda plommonen med resterande ingredienser och låt koka upp under omrörning
Jag utgick från mitt eget recept, men ville ha en aning mer ingefärssmak, så förutom att öka delen ingefära rev jag den här gången ner det direkt med plommonen istället, vilket blev väldigt bra
Jag dricker inte alkohol överhuvudtaget, men jag tycker att det kan vara så sjukt gott med t ex. I högen av utriva recept som jag samlat på mig hittade jag det här receptet med vanilj och mörk rom
FRÅN 6 månader. Den här smoothien är verkligen en av våra favoriter här hemma. Dricker man inte upp hela kan man passa på att frysa in i iskuber, perfekt att ha på fil eller yoghurt också för att få lite god smak 6 månader
Lägg i en stor gryta med vatten och kanel, och koka upp. Dela plommonen och ta ur kärnorna. Sjud under lock i 15 minuter tills plommonen har kokt sönder
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.