Björnbärssylt
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg björnbär
  • 1800 gram syltsocker eller vanligt socker
  • 13 msk citronsaftRensa björnbär. Mosa ihop med socker och citronsaft i en tjockbottnad kastrull. Värm under omrörning och koka i 10 minuter. Späd eventuellt med några matskedar vatten om sylten kokar för torrt och bränns. Sylten är klar när den börjar bli lite genomskinlig och geléaktig på ytan. Skumma med en slev. Häll upp björnbärssylten på väl rengjorda och syltburkar. Sätt på lock direkt. Ställ upp och ner att svalna. Förvara björnbärssylten mörkt och svalt. Öppnad burk sylt har du i kylen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.