Ös upp äggostmassan i formen med en hålslev. Har aldrig gjort äggost själv, har trott att det skall vara komplicerat, men jisses så fel jag hade, det var busenkel
Avsluta även med lite socker på toppen (detta kommer att smälta in i äggosten)Täckmed plastfolie och ställ in i kylen på en tallrik så att äggosten kan rinna av ordentligt
Jag är uppväxt medäggost då min mamma tidigt lärde sig av en väninna hur man gör. Ljuvligt mild i smaken och med sötsyrlig rårörd svartvinbärssylt till
Ös upp i en äggostform, varva med sockerblandningen och pressa på osten så det inte blir luftfickor. Sjud på medelvarm platta tills blandningen skär sig
Ös upp ostmassan med hålslev i en äggostform eller en sil placerad över en bunke. Sedan låter man den rinna av ett dygn i en speciell äggostform i plast som numera oftast finns på tex ICA eller så låter man den rinna av i en sil
Smaka av med salt, peppar och nyriven muskotnöt. Låt puddingen svalna något innan den serveras med skirat smör, pepparrot, citron, potatis och broccoli
Som ni har kunnat se på bloggen och på Facebook har vi varit ute och plockat mängder med björnbär. Orginalinlägget Björnbärssylt hittar du på Hälsa som livsstil
Smaka av med salt, peppar och nyriven muskotnöt. Låt puddingen svalna något innan den serveras med skirat smör, pepparrot, citron, potatis och broccoli
Ingredienser Portioner. 8 6 ägg 5 dl gräddfil 3 l mjölk 1/2 dl socker Till servering ev sylt ev bär Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.