Alicha bryter av bra mot de kryddstarka wat-såserna baserade på lök och berbere. På bilden är den gul-oranga grytan alicha, sedan har vi dorowat till höger (den med kyckling och ägg)
Sätt ugnen på 225 grader eller 200 på varmluftsugnen och rosta paprikan tills den är nästan svart. Lägg paprikan i en påse eller omslag så skinnet lossnar lättare
Berberekrydda är en fantastisk kryddmix som används flitigt i det Etiopiska köket. Berberekrydda ska vara ganska het med mycket sting i men du kan enkelt justera hettan genom att minska mängden chili i mixen
För att den goda smaken ska utvecklas bör rätterna kokas i minst 1,5 timme, gärna 2-3 timmar. (6-8 pers). 3-4 tomater. Låt alltsammans puttra i 2-3 timmar. -Mama Skogly ♥ 6-8 pers). 3-4 tomater
Grytan kryddas med berbere - en kryddblandning som det tar flera dagar att blanda till. Berbere finns än så länge inte i svenska butiker men finns att köpa online
Rör i tomatpuré och berbere och späd med vattnet. tors, 2014-02-13 22. Dela kycklingen i 8-10 bitar. Lägg i kycklingen och koka med locket på i 30-40 minuter
Nu har jag testat en av rätterna på Erikas blogg – kryddig vegansk etiopisk gryta. Etiopisk gryta, 4 portioner. 1-2 gula lökar. 1-2 röda chilis (beroende på hur het gryta du vill ha). 2-3 msk mandelsmör. Tillsätt linserna och låt koka tills allt mjuknat (ca 15-20 minuter). Share 1-2 gula lökar. 1-2 röda chilis (beroende på hur het gryta du vill ha). 2-3 msk mandelsmör
Inlägget Tikel gomen- Vegansk etiopisk gryta dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Smakrik och fantastiskt god etiopisk vitkålsgryta som är ganska enkel att laga
1berberekrydda. Vänd i berberekrydda, salt, socker och fräs i 2-3 min till, tillsätt eventuellt mer olja om det behövs. Häll i ca 1 dl vatten och låt löken och kryddorna puttra i 1-2 min
1. Hacka lök i tärningar, dela gröna bönor i mitten, skala och skär morötterna i stavar lika långa som bönorna, riv vitlök, hacka tomaterna i små tärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.