Berberekrydda (etiopisk kryddmix)
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • spiskumminfrön
  • 1 svartpepparkorn
  • 1 krossad kanelstång
  • 1 hel nejlika
  • 1 kardemummafrön
  • 1 bockhornsklöverfrön
  • 1 senapsfrön
  • 1 paprikapulver
  • 1 chilipulver
  • 1 ingefärapulver
  • 1 salt
  • 1 muskotnöt1. Lägg alla hela kryddfrön i en helt torr stekpanna (svartpepparkorn, hel nejlika, kummin- kardemumma, bockhornsklöver- och senapsfrön). Rosta under omrörning i ca 2-3 min tills kryddorna rostas och får en härlig doft utan att de bränns vid.2. Låt kryddorna svalna och mixa dem tills de smulas sönder så mycket som möjligt. Mortla sedan dem tills du får en pulvermix av alla kryddor.3. Tillsätt övriga kryddor och förvara i en burk. Håller sig bra i flera månader.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.