1 muskotnöt1.
Lägg alla hela kryddfrön i en helt torr stekpanna (svartpepparkorn, hel nejlika, kummin- kardemumma, bockhornsklöver- och senapsfrön). Rosta under omrörning i ca 2-3 min tills kryddorna rostas och får en härlig doft utan att de bränns vid.2. Låt kryddorna svalna och mixa dem tills de smulas sönder så mycket som möjligt. Mortla sedan dem tills du får en pulvermix av alla kryddor.3. Tillsätt övriga kryddor och förvara i en burk. Håller sig bra i flera månader.
Skölj kikärtorna och ha ner i en mixer. Klicka i Crème Bonjour Gräslök och slå på olja. Kör allt till en smet och späd eventuellt med vatten till lagom konsistens
Berberekrydda är en fantastisk kryddmix som används flitigt i det Etiopiska köket. Berberekrydda ska vara ganska het med mycket sting i men du kan enkelt justera hettan genom att minska mängden chili i mixen
Favorit i repris. Bakokryddan finns att köpa här. Ätes med mjukt bröd, sallad eller ris. "En spännande kryddblandning som ger underbart god smak till såväl vegetariska rätter som kötträtter
Provköket bloggar från semestergrillen. Etiopisk curry. berebere. Jag brukar rosta kryddblandningen när jag gör berbere för grytor etc, men i det här fallet rostas ju kryddorna i grillen
Recept. Maria E. sön, 2013-09-08 08. 59. 10min. (0). Blanda allt och gnid in steken med kryddblandningen. Låt köttet få stekas långsamt för bästa resultat
Recept. Christine Malm. sön, 2013-09-08 22. 50. (0). Örterna finhackas likväl enbären och vitlöken. Detta klappas in och runt steken som läggs i stekpåse
2 kg lök (rödlök eller en blandning av röd och gul) mycket finhackade 3-5 msk berbere (etiopisk pepparblandning) 6 vitlöksklyftor, hackade Kardemumma, malen 2 hönor eller kycklingar, styckade i ganska små bitar och väl sköljda (bästa är sega gamla höns eller tuppar, då de kan koka länge och ge smak) 1,5 liter vatten 8 ägg matolja salt smör (helst etiopiskt härsket smör, ger en underbart fyllig smak) Hacka löken mycket fint i en matberedare, ska nästan vara som en pasta Låt löken svettas i en gjutjärnsgryta med lock, på låg värme i flera timmar till löken är helt genomskinlig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.