Hemligheten i grytan är den etiopiska kryddmixen berbere som ger den dess ljuvliga smak. 2-3 msk berberekrydda- recept HÄR. 2-3 msk berberekrydda- recept HÄR
Vi blev lite less på den heta linsgrytan med berbere som vi brukar göra, så jag försökte göra en daal (som jag alltid äter på Chowkeeng här i stan) och jag måste säga att jag lyckades riktigt bra
Grytan kryddas med berbere - en kryddblandning som det tar flera dagar att blanda till. Berbere finns än så länge inte i svenska butiker men finns att köpa online
Ist för deras "Berbere. Berbere till två personer. 1 tsk malen ingefära1/2 tsk malen spiskummin (det hade inte vi)1/2 tsk malen koriander1/2 tsk krossad svartpeppar1 krm riven muskot1/2 tsk stött kardemumma1 msk salt2 msk finhackad gul lök2 finhackade vitlöksklyftor2 dl vatten1/2 finhackade paprika1 msk hot pepper sause 1 msk neutral olja När du mixat allt till en pure liknande massa så bryner du resten av gullöken och kycklingen, slänger i 2msk tomatpure och "berberen" du mixat och späd ut med 3dl vatten
Rör i tomatpuré och berbere och späd med vattnet. Recept. Leopard. tors, 2014-02-13 22. 55. 3. 666665. 90min. (1). Blanda ingefära, spiskummin, koriander, svartpeppar, muskot, kardemumma, salt, lök och vitlök i en mixer
I denna sås har jag använt mig av en Etiopisk krydda, Berbere,som jag vann hos Kjersti. In this sauce, I used a Ethiopian spice, Berbere, which I won at Kjersti
Salt och sött och så klart berbere – en kryddblandning som bland annat består av ingefära, kryddpeppar, kardemumma, korianderfrö, bockhornsklöver, muskot, kryddnejlika, spiskummin, paprika och chili
Nja, smak och smak men jag har börjat använda en del roliga kryddblandningar i matlagningen, som bland annat den etiopiska kryddblandningen berbere och den marockanska ras-el-hanout
Mosa samman berbere eller chilipulver med senap, äggula och brödtärningar i en liten skål. Lägg berbere eller chilipulver till såsen i en liten kastrull
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.