porter men bayerskt eller lager går också bra. Blötlägg lergrytan i ca 15 minuter. Gnid in köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan
500-600 g benfri kotlettrad smör att steka i salt och peppar 2 st gula lökar 2 st morötter 5 st potatisar 2 st palsternackor 3 dl mellanmörk öl t ex Falcon Bayerskt 3 st kalvbuljongtärningar 7 dl vatten 1 msk strösocker 3 st lagerblad 1 tsk kummin 1 dl finhackad bladpersilja 0
Falcon Bayerskt). Så kunde jag till slut genomföra en hel sejour i köket, från start till finish. På mållinjen landade en riktigt god chiligryta med massor av rejäla smaker som passar när paletten i munnen inte skickar signaler som de ska
Mörkt öl fick bli Falcon Bayerskt. Biff med lök är ju gott. Med kokt potatis och inlagd gurka. Men det här är också gott, och köttet blir så mört och gott när det får bräsera (koka långsamt och länge i vätska) i öl och en massa lök
Havtorn har en säregen smak och intensiv färg och jag bara älskar att använda den i efterrätter. Det är lite pyssligt eftersom man måste koka och mixa, sila och pressa bort kärnorna innan man får den åtråvärda fantastiska saften som man kan göra så mycket gott av
Fick för ett tag sedan ett mail från ShopAlike med en pressrelease angående Oktoberfest. Det är ju alltid intressant tänkte jag och när jag började läsa den visade det sig vara lite info om själva Oktoberfest och hur de tyckte man skulle hantera den
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.