vört,. vörtbröd,. vörtfrallor LCHF Vört frallor. 3 ägg2 dl vatten50 g smör2 dl mandelmjöl2 dl pofiber 4 msk fiberhusk2 tsk bakpulver1 tsk salt3 msk vörtmix krydda1 msk sukrinSätt ugnen på 175 grader. Dela i 10 små delar (8 om du vill ha medelstora frallor)
Mät upp det heta vattnet i en bunke eller kastrull och rör i mjölet med en trägaffel. Här kommer ett vörtrecept från boken Surdegsbröd som kom förra året
Milia ville till och med att de skulle leka koja under granen. Här kommer gårdagens finfina vörtbröd. Ja, jag vågar till och med säga att det blev perfekt
Rör om med jämna mellanrum för att smeten inte skall brännas vid. Ja och äntligen fick jag köpt flytande vört i helgen, så nu kan jag baka en massa vörtbröd
Mer vörtbröd kommer bakas här i huset, jag har redan testat ett annat recept som jag också är nöjd med och nu när jag köpte mera flytande vört idag så nu kan jag baka ännu mera vörtbröd
Mät upp det heta vattnet i en bunke och rör ner mjölet med en trägaffel. Att det är jäst i beror på att den stora mängden sirap och vört gör att degen blir väldigt trögjäst
Smula ner jästen i en degbunke eller assistent, rör ut den tillsammans med lite av degspadet, häll på resten av spadet samt surdegen, de hackade pomeransskalen, sirap, övriga kryddor och de avrunna russinen
Här kommer ytterliggare ett recept på ett vörtbröd som jag baka de i år, himla gott det med. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur tills skållningen kallnat
Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur tills skållningen kallnat. Årets första vörtbröd är bakat, lär bli fler då jag har en massa bakvört/flytandevört kvar
Snabbvörtmed lingon och russin. med folié om brödet får för mycket färg. Bakpulverbröd är ett stående inslag i vår kostcirkel och på julen får den självklart sällskap utav vört och lingon
Detta bröd är väldigt smakrikt, bra medvörtsmak och av de andra kryddorna. Jag ringde dit först och frågade, först sa hon att hon var tvungen att prata med sin chef först men visste inte när han kom in
Jo, det är alltså den vätska som bildas vid exempelvis öltillverkning när säd (vanligtvis korn) först tillåts gro, som sedan torkas, därefter blandas med varmt vatten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.