I. n. g. e. j. u. l. t. a. v. ö. r. i. m. p. ,. s. å. ä. d. f. k. V. o. c. h. b. F. E. ". B. D. y. M. H. J. 1. 2. K. S. Å. L. A. T. Ö. R. 3. 5. 0. (. ). 7. G. 4. P. 8. 9. i g. d l
Koka upp vatten till skållningen och häll det över det grova rågmjölet i en bunke. Rör om noga. Täck över och låt stå i minst 6 timmar eller över natten
Hej på er. Nu har det varit första advent och det är redan december, tiden går ju galet fort. Jag har tusen saker att hinna med innan julledighet men OJ vad jag ska vila sen när det är lov
Inte för att skryta, men detta kan nog vara det godaste vörtbrödet jag både bakat och smakat. Vörtbröd är obligatoriskt på julbordet enligt mig, gärna med julsk*nka och senap på och hembakat bröd slår allt köpebröd med hästlängder
Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen en lösts upp
Igår tog vi in och klädde granen, så nu återstår att se hur länge den får stå upprät. Barnen har så svårt att motstå att fingra på alla blanka kulor och det fina glittret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.