650 g
Bagerisikt (Eller som de heter i butik Rågsikt tror jag.)
60 g
Rårörsocker
1,25 dl
Vört eller Ner kokad svagdricka hade i 4 dl svagdricka de va också för att degen va lite hård så ha inte i all mjöl. Men jag rekommendera riktig vört som du kan köpa vid ett bageri.
Här kommer ett vörtrecept från boken Surdegsbröd som kom förra året. Att jag har så mycket jäst i den här degen beror på att den stora mängden sirap och vört gör att degen blir väldigt trögjäst
Här kommer månadens mest användbara recept - fusksurdegsbrödet i vörtversion. Det klassiska fusksurdegsbrödet är ett av bloggens populäraste recept, och att göra en vörtversion av det så här inför jul kändes snudd på obligatoriskt
Här kommer gårdagens finfina vörtbröd. Vörtbröd, 2 bröd (tänk på att att total tidsåtgång är 9-11 h)På morgonen150 g rumstempererad julmust100 g grahamsmjöl10 g jästBlanda samman i en bunke, täck med plast och låt stå i rumstemperatur i 4–6 timmar. Tidig eftermiddag och kväll100 g rumstempererad julmust25 g jäst250 g kallt vatten25 g honung (jag tog mörk sirap)100 g mörkt muskovadosocker100 g flytande vört (jag reducerade 500 ml svagdricka till 100 ml)fördegen från morgonen650 g vetemjöl100 g rågmjöl20 g salt2 tsk malen pomerans2 tsk malen ingefära1 tsk malen kryddnejlika150 g (2 dl) russin (kan uteslutas förstås)smält smörBlanda ut jästen i julmusten och häll sedan ner allt utom saltet och kryddorna. 100 g flytande vört
Vörtbröd ska det vara & hembakat med kärlek. Sirap & vört. 50 g jäst33 cl julmust33 cl porter250 g kesella1 dl brödsirap1-2 msk flytande vört1 msk mald ingefära2 msk mald pomeransskal1/2 tsk mald kryddnejlikaca 17-98 dl rågsiktBread flavored wiht wort & it must be home made baked with love for christmas Last sunday me % Alfons baked to big bread with a really good recipe. 0)Ett favorit recept till vörtbröd. 1-2 msk flytande vört
Ja och äntligen fick jag köpt flytande vört i helgen, så nu kan jag baka en massa vörtbröd. Gjorde lite härlig fudge i helgen, det enda var att den blev lite för smulig för min smak, jag gillar bäst fudge som är mer mjuk och len i smaken och inte smular, men den var himla god för det
Bakade lite härligt gott vörtbröd i veckan. Den flytande vörten köpte jag på ICA Focus i Göteborg, bakvört stod det på, en brun sirapsliknade smörja, så det måste ju vara flytande vört
Häll kokande vatten över russinen så att det täcker, ställ åt sidan så länge. Koka de hela pomeransskalen mjuka i vatten, skär bort allt av det vita och hacka det röda mycket fint
Här kommer ytterliggare ett recept på ett vörtbröd som jag baka de i år, himla gott det med. Jag gjorde i ordning brödet på kvällen, dagen före julafton och gräddade dom sedan på julaftons morgon, perfekt för då hade jag alldeles färskt nybakat vörtbröd till julbordet
2 skivor kryddad mörkt bröd, t ex kavring eller vört. 12 skivor kryddad mörkt bröd, t ex kavring eller vört 1 förp hela matjessillfiléer, 220 g 2 dl crème fraiche 150 g smör 1 äpple, syrligt 1 dillknippe saltSkär brödet i små fina bitar
Årets första vörtbröd är bakat, lär bli fler då jag har en massa bakvört/flytandevört kvar. Bakvört finns att köpa på ICA Focus i Göteborg, men även hos Alvar&Ivar
Vörtbröd är inte min grej , trodde jag ända fram tills i dag. Jag var helt enkelt inte beredd på lyckochocken som infann sig då jag mumsade i mig den första halvljumma vörtmackan med smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.