Har du ingen termometer kan du göra ett kulprov, droppa lite av smeten i en skål med kallt vatten. Koka i ca 30 min på medelhög värme, rör om då och då. Saffranskolor med kokos ca 30 stycken 3 dl vispgrädde 50 g smör eller margarin 3 dl strösocker 1½ dl ljus sirap 1½ dl kokos 2 påsar saffran Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull
Smält karamellerna tillsammans med grädden i mikron tills all kola är smält. Jordnötskola. 1Jordnötskola220 g gräddkola (t ex werthers original) 2 msk vispgrädde 2 dl salta jordnötter
Man får vara riktigt snabb i vändningarna och se till att skyffla upp smeten snabbt på plåten - annars riskerar du att stå med en stor oformlig klump av krispig jordnötskola
Blanda crème fraiche, honung och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Riv skalet på citronen och hacka myntan, vänd ner i crème fraichen tillsammans med äpplena och smaka av ytterligare en gång
Koka i ca 30 min på medelhög värme, rör om då och då. Jordnötskola ca 50-60 st 1,5 dl socker 1,5 dl ljus sirap 1,5 dl grädde 1 msk smör 1 msk jordnötssmör 1dl salta jordnötter Hacka jordnötterna. Saffranskolor med kokos ca 30 stycken 3 dl vispgrädde 50 g smör eller margarin 3 dl strösocker 1½ dl ljus sirap 1½ dl kokos 2 påsar saffran Blanda grädde, matfett, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull
Vispa upp äggen lätt med sockret. Smält matfettet och rör ned det i äggsmeten tillsammans med mjölken. Mosa bananerna och blanda med hälften av smeten i en annan bunke
Bröstpasset pressades igenom, bokstavligt, och även smala armhävningar för mina triceps och armar är skamligt små om man jämför med resten av kroppen små myggmuskler
Lägg alla ingredienser utom jordnötterna i en tjockbottnad kastrull. Låt småputtra utan lock tills kolan når en temperatur på 122-123 grader, ca 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.